Van start-up naar Grow-up

Je bent de start voorbij. Wat begon als opwindend idee begint nu op een echt bedrijf te lijken. Maar hoe ga je van start-up naar een schaalbare en duurzame organisatie? En hoe verandert jouw rol daarbij?.

In de start-up fase van een bedrijf staat alles in het teken van de ontwikkeling en verkoop van een product of dienst. En dat is ook goed. Want je moet als ondernemer bewijzen dat jouw bedrijf in een behoefte van een markt voorziet. Maar je organisatie is nog niet ingericht op groei. Zaken regel je ad-hoc en je bent constant brandjes aan het blussen. On top of that: de winstgevendheid laat duidelijk te wensen over en je hebt cash nodig voor de verdere uitbouw van je bedrijf. Herken je dit beeld? Dat is het tijd om je bedrijf van de start-up fase naar een grow-up fase te brengen.

Verschuif je focus

Zodra een start-up zijn toegevoegde waarde op de markt bewezen heeft, moet de aandacht naast verkoop en productontwikkeling ook naar de organisatie zelf gaan. Gebeurt dat niet, dan betekent dat vaak het einde van het bedrijf.
Formuleer daarom procedures die voor structuur en betrouwbaarheid zorgen in het productie- en administratieve proces. En zet bijvoorbeeld het marketing- en salesproces planmatig op, in plaats van op ad-hoc basis. Zo borg je de kwaliteit van datgene wat in de markt wordt verkocht en leg je de stabiele basis voor groei.

Premium WP Theme screen 2

Je rol verandert

Ook jouw rol als ondernemer verandert. Van ‘zelf alles doen en overal verantwoordelijk voor zijn’, naar strateeg en regisseur die processen en mensen aanstuurt. Belangrijke zaken, maar vaak ook dingen waar je niet bij voorbaat blij van wordt. Toch is het noodzakelijk deze fase te herkennen en actie te ondernemen. Want je wilt je bedrijf verder uitbouwen, zonder dat de groei tot organisatorische problemen, kwaliteitsverlies van je product / dienst of een persoonlijke burn-out leidt.

Ook van start-up naar echt bedrijf?

Wil jij ook na een periode van 2 à 3 jaar zien dat je start-up een echt bedrijf is geworden? Waarbij belangrijke processen goed verlopen, zonder jouw tussenkomst? Uit eigen ervaring weet ik wat het is om mentale barrières te slechten en om er voor te zorgen dat je zelf blijft meegroeien met de eisen die de markt, je mensen en de organisatie aan je stellen. Ik coach je graag tijdens deze fase en kan je met eigen praktijkvoorbeelden helpen om de volgende stap te zetten.
Vrijblijvend verder praten? Neem dan contact met me op.

Artikelen ontvangen over ondernemen, groeiversnelling en exit-planning?

Meld je hier aan!