Geld voor groei

Voor groei heeft een onderneming financiering nodig. De vraag waar ondernemers vaak mee kampen is: waar haal ik financiering vandaan?

Voor groei is vaak veel geld nodig. Geld voor investeringen in onderzoek, machines of voor extra productiecapaciteit. Bij groei is daarnaast geld nodig voor de uitbreiding van het werkkapitaal. Omzetgroei betekent immers dat nieuwe medewerkers moeten worden aangenomen en dat de extra omzet moet worden voorgefinancierd. Inkoop en voorraden nemen toe en ook de uitstaande debiteurenpost groeit. Ook dat vergt extra geld.

Daarmee is het niet of onvoldoende aanwezig zijn van voldoende financiële middelen in veel gevallen de belangrijkste belemmering voor een bedrijf om kansen in de markt te pakken.

Geld als belemmerende factor voor verdere groei

Ben je ondernemer en is geld een belemmerende factor voor verdere groei van je bedrijf? Dat hoeft niet zo te blijven. Er zijn veel verschillende manieren waarop een ondernemer zijn of haar groeiplannen kan realiseren. Maar dat is wel maatwerk. Allerlei vragen bepalen welke financieringsvorm het meest geschikt voor de onderneming is om geld voor de gewenste groei aan te trekken.

  • In welke fase van de ontwikkeling verkeerd je bedrijf momenteel?
  • Wat is het risicoprofiel?
  • Welke financieringsopties zijn beschikbaar?
  • Is er inmiddels voldoende trackrecord?
  • Zijn er (voldoende) zekerheden?

Extra brandstof voor de (groei)motor

Bijna wekelijks benaderen ondernemers me met de vraag of ik hen kan helpen hun groeiplannen te realiseren door op een goede manier geld aan te trekken. Dat is een vraag die me aan het hart ligt, omdat ik als ondernemer zelf heb ervaren hoe belangrijk financiering voor de groei van een bedrijf is.

Als consultant heb ik veel ondernemers begeleidt bij het regelen van financiering. Van enkele tienduizenden euro’s voor kleine net gestarte bedrijven, tot vele miljoenen voor ondernemers die in nieuwe productielijnen willen investeren of voor de realisatie van duurzame energieprojecten zoals biomassa installaties of zonne- en windparken.

Veel verschillende financieringsopties

De mogelijkheden voor financiering zijn afhankelijk van de de specifieke situatie waarin de ondernemer en de onderneming verkeren. Van traditionele bankfinanciering tot crowdfunding en van het zoeken van strategische investeerders tot aan het realiseren van equipment lease oplossingen.

Sparren over de juiste financiering strategie?

Speelt aantrekken van financiering een belangrijke rol voor de toekomstige ontwikkeling van jouw bedrijf? En wil je een keer vrijblijvend sparren over de financieringsmogelijkheden die mogelijk voor jouw bedrijf of project beschikbaar zijn?

Neem dan contact met me op voor een kennismaking, zodat we jouw financieringsbehoefte kunnen inventariseren en deze op haalbaarheid kunnen toetsen.

Cool App

 

Artikelen ontvangen over ondernemen, groeiversnelling en exit-planning?

Meld je hier aan!